„Smeriţi-vă înaintea Domnului şi El vă va înălţa”-Iacov 4:10
A doua însuşire necesară în exercitarea autorității peste conducători și stăpânitori din domeniul spiritual este smerenia. Smerenia nu înseamnă că vei căuta mereu o piatră sub care să te ascunzi pentru că nu simți că ești vrednic să întreprinzi ceva. Când ne exercităm autoritatea, smerenia înseamnă că încrederea noastră este plasată deplin în Cristos, sursa autorității noastre, și nu în noi înșine. Isus nu S-a restrâns pe Sine când Şi-a exercitat autoritatea, ci a dat dovadă de o nemaipomenită smerenie, făcând totul așa cum I-a spus Tatăl să facă.
Mândria afirmă: „M-am împotrivit diavolului prin puterea mea!”. Falsa smerenie afirmă: „Dumnezeu S-a împotrivit diavolului! Eu nu am făcut nimic!”. Însă adevărata smerenie va spune: „M-am împotrivit diavolului prin harul lui Dumnezeu!”. Despărțiți de Cristos nu putem face nimic (Ioan 15:5), dar asta nu înseamnă că nu avem de făcut nimic. Ne exercităm în smerenie autoritatea în puterea Sa și în Numele Său.
A privi smerenia ca înjosire de sine este similar cu a privi blândeţea ca slăbiciune. Domnul Isus a fost blând, dar nu neputincios. Blândețea înseamnă o putere extraordinară sub un control extraordinar. Smerenia înseamnă o încredere bine plasată. Să „ne lăudăm în Cristos Isus, și să nu ne încredem în carne.”(Filipeni 3:3).
Mândria este un ucigaș. Mândria spune: „Pot să fac lucrul ăsta și singur!”. Nu, nu poți! Avem nevoie absolută de Dumnezeu și unii de alții.
Tată, știu că Tu poți lua de la mine binecuvântarea Ta dacă eu ies de sub ocrotirea și autoritatea Ta. Recunosc astăzi că Tu ești Cel ce deții controlul vieții mele.
Daily in Christ /Neil and Joanne Anderson, Copyright 1993 by Harvest House Publishers, Eugene, Oregon, U.S.A.
Zilnic în Cristos /Neil și Joanne Anderson, Drepturi de autor pentru Limba română: 2018 Byte Freedom, Timișoara, România